Är du vinälskare? Ha ett vinkyl i ditt kök!

Vi berättar varför du ska köpa ett vinkyl, vad du bör vara uppmärksam på när du köper ett vinkyl och vilka möjligheter som finns i köket!

Varför ett vinkyl i köket?

En vinkyl, även känt som kylskåp i vinklimatet, är ett speciellt kylskåp för korrekt lagring av viner. Kylskåpet är tillverkat på ett sådant sätt att inga vibrationer och lite ljus kan nå vinerna så att smaken förblir optimal. Detta gör att du kan servera både de bästa vinerna och stormarknadsvinerna på sitt bästa när familj eller vänner kommer för att äta. Dessutom är ett vinkylskåp perfekt om du inte har någon annan plats att lagra viner på.

Vad bör du vara uppmärksam på när du köper ett vinkyl

Eftersom det finns ett brett utbud av vinkylare är det inte alltid lätt att köpa en god vinkylare. Om du ska köpa en, är det därför viktigt att först kontrollera om den har två olika temperaturkontroller. Du håller vitt vin mycket svalare än rött vin. Då är det bra att se om det finns ett UV-filter i det och om vibrationerna från miljön stoppas. Dessa element säkerställer att ett vinkylskåp håller vinets smak bra. Slutligen är det bra att se vilken kylteknik som används och hur luftcirkulationen fungerar i kylen.

En trevlig plats för vinkylen i köket

Ett vinkyl är inte en standarddel i varje kök. Du ser det främst hos människor som är verkliga vinälskare. De har ofta speciellt reserverat ett utrymme för detta kylskåp i deras kök. Det beror därför på ditt kök där vinkylen passar bäst. Är du nyfiken på möjligheterna med ett vinkyl i ditt kök? Kontakta oss för gratis rådgivning!

Kontakta oss för en köksrenovering i Göteborg!