De olika köksöarna

En köksö är skild från alla väggar i köket, så att du kan gå runt den. Detta säkerställer att köket blir mer involverat i familjens sociala liv. En köksö blir en plats för att laga mat tillsammans, ta en drink eller prata. Eftersom köksöar har blivit allt populärare under de senaste åren kommer de i olika typer. Vi diskuterar dem i detta blogginlägg!

Köksö

Den mest berömda köksön är den klassiska matlagningsön. Ön i köket används då för matlagning. Det finns en spis på ön. Eftersom extraktionen vanligtvis är inbyggd i köksskåpen använder en köksö ett takuttag eller en extraktion i bänkskivan. Fördelen med en köksö är att någon kan laga mat på ön och att andra kan till exempel använda bänkskivan för att skära grönsaker.

Sköljö

Med en sköljö kan du skölja köksredskap eller mat, som namnet antyder. I stället för att ön är utrustad med spis, är en sköljö försedd med diskbänk. Eftersom vatten krävs för ett sjunker måste ett vattenavlopp göras på ön. Så var uppmärksam när du köper en spoleö om detta är möjligt i hemmet. Det är särskilt användbart att placera spisen mitt emot diskbänken. På detta sätt kan du skölja på ön och om du vänder dig är du omedelbart vid matlagningsområdet.

Halvön

En halvö skiljer sig något från tidigare öar. Med en halvö är en sida fäst i köket och är därför inte separat. Fördelen med detta är att det tar mindre plats. En halvö är därför verkligen lämplig för mindre kök. Dessutom finns det inget behov av separata anslutningar om du vill ha en spis eller diskho på halvön.
Är du nyfiken på möjligheterna med en köksö i ditt kök? Kontakta oss för en rådgivning!

Kontakta oss för en köksrenovering i Göteborg!