Ett kök av ek? Vi berättar fördelarna!

Det är en av de mest populära versionerna bland träkök: ett ekkök. Detta är inte för ingenting! Det är därför vi har listat fördelarna. Du kan läsa dem i detta blogginlägg.

Fast

Den första fördelen med ek är att den är mycket fast. Detta förhindrar skador på köksdörrar , köksskåp eller kökslådor. Detta säkerställer att köket är mer än lämpligt för hushåll med små barn. De kan säkert falla eller stöta in i köket utan synliga skador. Bör det finnas en liten skada? Då är detta inget problem. Den lilla skadan ger köket sin egen karaktär. Man ser att köket har levt, vilket ger köket sin egen stil. Gillar du inte denna stilen i ditt kök? Då är det mycket enkelt att bearbeta eken. Efter bearbetningen är köket så bra som nytt igen!

Hållbar

Ett ekkök är dubbelt så hållbart! Det beror på att köket har en lång livslängd och att ek i sig är ett hållbart material. Köket har en lång livslängd, eftersom ek är så robust. Ekvirke är hållbart eftersom det är ett naturligt material.

Kombinera med alla inredningar

Den tredje och sista fördelen med ett ekkök är att det kan kombineras med allt. Trä har den egenskapen att det passar bra i alla färger. Som ett resultat passar ek också i olika interiörstilar. Till exempel är ett ekkök ett trevligt tillskott till en industriell inredning, men också till en modern inredning. Eftersom trä kan kombineras med allt kan du ange din egen twist var som helst. Till exempel är det också möjligt att inte göra köket helt och hållet av ek, utan att det speglas i detaljerna. Slutligen kan ekträ vara mycket mörkt, men också lätt. Detta gör att du kan välja vad som bäst passar din interiör.

Kontakta oss för en köksrenovering i Göteborg!