Fördelar och nackdelar med ett karusellskåp

Som ordet antyder är ett karusellskåp ett skåp med en snurrfunktion inuti. I detta blogginlägg förklarar vi fördelarna med ett karusellskåp. Dessutom nämns också nackdelarna så att du kan fatta ett bra beslut om köp av ett karusellskåp!

Fördelarna

Den första fördelen med ett karusellskåp är att man kan använda ett utrymme som normalt inte är användbart. I ett hörnskök finns ett stort utrymme kvar i hörnet, men med hjälp av ett karusellskåp är det möjligt att använda detta utrymme effektivt. Eftersom karusellen kan vända, kan du vända tills de redskap du behöver visas framtill. Dessutom behöver du inte dyka in i skåpet för att få något från baksidan av skåpet.
Eftersom hörnsköket är mycket populärt i Göteborg kommer fler och mer innovativa versioner av karusellskåpet. Ett exempel på detta är det ”magiska hörnet”. Med denna variant finns det ett system fäst vid köksfronten. Om du öppnar köksfronten kommer systemet att komma ut automatiskt. Systemet ser ut som ett rack där du kan sätta på saker som utvecklas när du öppnar köksfronten. Så fort du stänger fronten igen försvinner systemet snyggt i hörnskåpet. Perfekt att fylla utrymmet i ett hörnskåp!

Nackdelarna

Eftersom ett karusellskåp fungerar på basis av ett roterande system sliter det ut snabbare än andra skåp i köket. Speciellt om det finns tyngre kokkärl på den, kommer slitage uppstå tidigare. För att förhindra slitage är det bäst att placera lättare redskap på karusellen. En annan nackdel är att redskap kan falla av karusellen. Om detta händer framtill kan du naturligtvis sätta tillbaka det direkt på karusellen. Men så fort redskapen faller på baksidan av skåpet är det svårt att få tag på redskapen. Se därför till att du placerar alla redskap ordentligt på karusellen.
Är du nyfiken på möjligheterna med ett karusellskåp i ditt kök? Kontakta oss för rådgivning!

Kontakta oss för köksrenovering i Göteborg!