Hur skapar du ett amerikanskt kök?

Det amerikanska köket har sitt ursprung på artonhundratalet när amerikanska entreprenörer sökte en stil som tillät dem att visa deras välstånd. Detta ger det amerikanska köket en look som också kallas ’American Dream’. Vill du skapa det i ditt kök? Läs detta blogginlägg och förvandla ditt kök till ett amerikanskt kök!

Vanligtvis amerikansk

Ett amerikanskt kök borde utstråla landslivet. Du kan skapa detta genom att använda massor av robusta material. Detta är ofta tillverkat av ek. Genom att växla kraftigt med mattlack blir ditt kök typiskt amerikanskt. Tidigare användes trä alltid för bänkskivan. Numera ser du mer och mer en svart eller antracit bänkskiva. Om du fortfarande föredrar andra material är det särskilt viktigt att se att det har ett solid utseende.

Tänk stort

Typiskt för ett amerikanskt kök är att det är riktigt stort och utstrålar rymden. Så om du har begränsat utrymme eller ett litet kök i ditt hem är det bra att tänka om ett amerikanskt kök. För att göra det riktigt bra måste köket smälta samman i vardagsrummet. Så uppmärksamma också på om detta är möjligt i ditt hem.

Kylskåpet bör inte saknas

Som de flesta vet är amerikanska kök kända för sina stora kylskåp. Dessa kylskåp har alltid två dörrar. I Göteborg stöter du regelbundet på detta kylskåp, men ofta inte i närheten av ett amerikanskt kök. Annan viktig utrustning i ett amerikanskt kök är en stor ugn och en avfallsslipare. Det är särskilt viktigt att utrustningen i köket sticker ut!
Är du nyfiken på möjligheterna med ett amerikanskt kök? Kontakta oss för gratis rådgivning!

Kontakta oss för en köksrenovering i Göteborg!