Hur skapar du ett landskök?

Ett landskök har blivit alltmer populärt de senaste åren. Bilden av denna stil har förändrats. Först sågs det som ett kök som bara fanns på landsbygden, medan nu landsköket i allt högre grad ses i staden. Ett landskök har egenskaperna att det måste ha ett varmt, naturligt, nostalgiskt och modernt utseende, men hur skapar du det här? Du kan läsa det i detta blogginlägg!

Trä

Grunden för att skapa ett landskök är trä. Det är bäst om olika träslag används som ek, valnöt och ask. Genom att kombinera olika träslag skapas den varma och naturliga känslan. Mängden trä som används skiljer sig efter kök. Detta är en smaksak. Det är möjligt att använda trä som huvudelement såväl som för detaljer.

Kombinera

För att också ge en nostalgisk och modern look kan trä kombineras med andra material som aluminium och olika typer av sten. Det är också viktigt att titta på detaljer som ger köket en lantlig look. Du kan till exempel välja att lägga till en eller två glasfronter i köket. Dessutom är en fast spis ett riktigt blickfång och också typisk för ett lantligt kök. Slutligen är detaljer med färgerna guld och brons alltid bra för att skapa det lantliga utseendet. Du kan tänka på bronshandtag eller en gyllene kran.

Senaste trender

De senaste landskökstrenderna är att skapa ett modernt landsbyggdskök. Basen är också trä, men den kombineras med vit högglans. Dessutom kan den moderna effekten skapas genom att efterbehandla träet. Accenter som guld och brons används också i det moderna lantisköket, men det du ser mer och mer är accenter av svart stål.

Är du nyfiken på möjligheterna med ett landskök? Kontakta oss för gratis rådgivning!
Vi utför din köksrenovering i Göteborg!