Tre tips för inredning av ett hörnskök!

Ett hörnskök är den vanligaste kökslayouten i Göteborg. Detta beror på att denna köksuppsättning har många fördelar och många möjligheter. Är du i tvivel om att köpa ett hörnskök, men du vet inte hur du bäst ska möblera det? Vi ger dig tre viktiga tips!

Välj den bästa installationen för ditt hem

Som diskuterats ovan har ett hörnskök många möjligheter. Det finns tre konfigurationer som du kan välja mellan: ett vanligt hörnskök med köksö och ett hörnskök med bar. Fördelen med ett vanligt hörnskök är att du kan skapa mycket arbetsplats på en relativt liten yta. Har du plats för ett större kök? Då kan du välja att ta ett hörnskök med en ö. Det är också möjligt att placera spisarna på ön för att göra en matlagningsö. Slutligen hörnkök med bar. Detta kök är perfekt om du vill laga mat och prata med vänner eller familj under tiden. Även med denna installation är det viktigt att det finns tillräckligt med utrymme. När allt kommer omkring måste det finnas matlagning, men också utrymme att sitta. Välj därför alltid det arrangemang som bäst passar ditt hem!

Skapa rymlighet

Ett hörnskök i ett mindre hus är den perfekta lösningen för att fortfarande ha mycket arbetsplats. Den enda nackdelen med ett hörnskök i ett mindre hem är att det kan se mörkt ut och köket kommer att vara mindre. Du kan förhindra detta genom att rumsligt utforma hörnskök. Det första tipset vi har för detta är att placera hörnsköket nära ett fönster. Det andra tipset är att arbeta mindre med höga köksskåp, utan snarare arbeta med hyllor. Detta skapar också mer ljus i köket. Slutligen är ett köksbord en bra ersättning för en köksö. En matlagningsö i ett mindre kök blir ofta hårt. Genom att byta ut ön för bordet har du samma mysighet och ändå ser köket rymligare ut.

Dra fördel av alla små fördelar

Ett hörnskök har många fördelar och det är synd att inte använda det. Eftersom ett hörnskök har två eller tre sidor har du möjlighet att placera kranen, kylen och spisen långt ifrån varandra. På detta sätt kommer du inte på varandras sätt. En annan fördel är att det fortfarande finns mycket lagringsutrymme i kökshörnen. Genom att placera ett karusellskåp kan detta utrymme utnyttjas fullt ut.

Kontakta oss för en köksrenovering!