Varför välja ett U-format kök?

Valet av kök är stort. De finns i alla former, storlekar, färger och former. En av dessa former är det u-formade köket. Detta är ett kök med tre sidor och har därför många fördelar. Du kan läsa alla dessa i detta blogginlägg!

Många arbetsplatser

Som nämnts ovan har ett U-format kök tre sidor (en vänster, höger och en front). Det betyder att det finns tre olika sidor där mat kan tillagas. Detta är särskilt bekvämt om du har en stor familj eller vill bjuda in familjen till middag. Eftersom det finns flera arbetsplatser kommer du inte i vägen för varandra och du kan därför laga mat tillsammans i en mysig atmosfär. Dessutom är det också perfekt om du är ensam i köket, eftersom de tre sidorna tillåter korta avstånd mellan köksskåpen. Så du kan enkelt ta en skärbräda och hålla ett öga på ugnen!

Förvaringsutrymme

Inte bara skapar de tre sidorna i det u-formade köket fler områden för matlagning, sidorna ger också mer lagringsutrymme. Varje sida består av ett skåp eller lådor där du kan lagra saker. Dessutom har du med ett U-format kök två hörn som du kan använda praktiskt för att lagra en massa saker, till exempel genom att placera ett hörnskök. Detta kan göras i form av ett karusellskåp, så att du också lätt kan nå de saker som finns på baksidan av skåpet!

En U-form med matlagningsö

Du kan också välja att inreda en av sidorna som matlagning eller halvö. Detta förvandlar köket till ett bostadsområde istället för bara ett utrymme att laga mat. Genom att placera barstolar på ön förvandlar du den också till en slags bar. Alla kan sitta här, även när matlagning äger rum.

Kontakta oss för en köksrenovering i Göteborg!